Ikea gaat kant-en-klare studentenflats bouwen

Ikea gaat studentenflats in Nederland bouwen. Nog voor het einde van dit jaar verwacht de Zweedse meubelfabrikant een overeenkomst te sluiten voor de eerste flat met minstens tweehonderd woningen, zegt vastgoedontwikkelaar bij Ikea Harald Müller donderdag in de Volkskrant.

Ikea heeft kant-en-klare studentenflats van 17,5 vierkante meter ontwikkeld. Ze zijn ingericht met onder studenten populaire Ikea-meubels. Het bedrijf heeft een intentieverklaring getekend met studentenhuisvestingsbureau Duwo, dat de kamers in beheer krijgt. Duwo is actief in Amsterdam, Delft, Leiden en Den Haag.

Duwo-directeur Jan Benschop hoopt dat in vijf jaar vijfduizend extra studentenwoningen worden gebouwd. "De studentenflats kunnen vanaf tweehonderd kamers worden neergezet, maar tweeduizend kan ook als steden dat willen."

Ikea heeft ook plannen om in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen te investeren in 'budget design' hotels. De komende jaren moeten ruim honderd hotels verschijnen die vergelijkbaar zijn met het Duitse Motel One. Een grote hotelketen moet ze exploiteren.


Ikea gaat kant-en-klare studentenflats bouwen (Foto: Novum)