Erwin Olaf p0wned verslaggever Geenstijl

Fotograaf Erwin Olaf heeft woensdagavond bij de door hem georganiseerde kiss-in in Amsterdam Geenstijl-verslaggever Tom Staal in het gezicht gespuugd. Waarom hij dat deed werd uit het filmpje dat Geenstijl even voor middernacht online zette niet duidelijk.

Playmate Zimra Geurts was met de verslaggever meegegaan en zoende bij de kiss-in heel wat af. Staal stelde haar ook voor aan Olaf. "Wil je niet even met haar zoenen? Playmate van 2011!", prees hij haar aan. Vervolgens is een stuk weggeknipt en in het stuk daarna is een intense zoen tussen Olaf en Geurts te zien.

Staal bedankt hem direct na de zoen met 'dat is wat ik vroeg' en vraagt vervolgens hoe het is om 'op deze dag van liefde en genegenheid...' maar wordt op dat moment in zijn gezicht gespuugd. De verslaggever vraagt vervolgens om opheldering, maar krijgt die niet.

Olaf en zijn vriend hadden de kiss-in georganiseerd nadat zaterdag vijandig was gereageerd toen ze elkaar voor de deur van de snackbar stonden te zoenen. Vanuit de snackbar zou ze zijn toegeroepen ergens anders te gaan zoenen.

Toen ze dat weigerden, begon een bezorger van de snackbar zich ermee te bemoeien. De snackbareigenaar zou de twee bovendien hebben uitgedaagd, maar Olaf en zijn vriend besloten geen klappen uit te delen.

Maandag hebben Olaf en de snackbareigenaar het volgens de fotograaf overigens bijgelegd. Desondanks besloot Olaf de kiss-in door te laten gaan, met als doelstelling een signaal af te geven voor 'het in het openbaar mogen tonen van liefde en genegenheid'. Iedereen was uitgenodigd aan de actie deel te nemen. De kiss-in trok tientallen deelnemers.