Tientallen nemen deel aan kiss-in in Amsterdam

Tientallen mensen hebben woensdagavond deelgenomen aan een kiss-in voor de deur van een snackbar in Amsterdam. Volgens de Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg was de sfeer gemoedelijk, maar kregen de deelnemers wel een korte maar zeer hevige regenbui te verwerken.

De kiss-in was georganiseerd door fotograaf Erwin Olaf en zijn vriend, nadat zaterdag vijandig was gereageerd toen ze elkaar voor de deur van de snackbar stonden te zoenen. Vanuit de snackbar zou ze zijn toegeroepen ergens anders te gaan zoenen.

Toen ze dat weigerden, begon een bezorger van de snackbar zich ermee te bemoeien. De snackbareigenaar zou de twee bovendien hebben uitgedaagd, maar Olaf en zijn vriend besloten geen klappen uit te delen.

Maandag hebben Olaf en de snackbareigenaar het volgens de fotograaf overigens bijgelegd. Desondanks besloot Olaf de kiss-in door te laten gaan, met als doelstelling een signaal af te geven voor 'het in het openbaar mogen tonen van liefde en genegenheid'. Iedereen was uitgenodigd aan de actie deel te nemen.