Verdachten moord 15-jarige Arnhemse voor rechter

De drie minderjarige verdachten van de moord op een 15-jarig meisje uit Arnhem in januari moeten zich maandag en dinsdag voor de rechtbank in Arnhem verantwoorden. De zaak van de 16-jarige vrouwelijke verdachte wordt achter gesloten deuren behandeld, zo bepaalde de rechtbank al eerder.

Het slachtoffer werd 14 januari neergestoken in haar ouderlijk huis aan de Stadhoudersstraat. Het meisje overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ook de vader van het meisje werd neergestoken, maar hij overleefde de steekpartij.

Maandag staat de nu 15-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel terecht. Hij wordt ervan verdacht het meisje te hebben neergestoken. Dinsdag behandelt de rechtbank de zaak tegen het 16-jarige meisje en haar 17-jarige vriendje. Het stel wordt ervan verdacht de steekpartij te hebben uitgelokt.

Het OM denkt dat de aanleiding van de steekpartij een futiliteit was. Het 16-jarige meisje zou haar vriendin een lesje hebben willen leren omdat er over haar geroddeld werd. Via sites als Facebook zou zij met haar vriendje uit Rotterdam de moordopdracht hebben gegeven aan de jongen uit Capelle aan den IJssel.

In de zaken tegen de 15-jarige en de 17-jarige verdachte hebben de advocaten ook gevraagd de zitting alsnog achter gesloten deuren te behandelen. Aan het begin van de behandeling van de zaken bespreekt de rechtbank deze verzoeken en wordt besloten of de zaak openbaar blijven of niet.