België en Nederland nooit zo lang zonder onderling duel

Nederland en België staan vanavond in Brussel tegenover elkaar. De twee ploegen hebben dan nog nooit zo lang niet tegen elkaar gespeeld. De laatste keer was acht jaar en 78 dagen geleden, in mei 2004 in Eindhoven. Nederland verloor toen met 0-1.

In het 125e duel tussen beide landen staan de statistieken aan de kant van Oranje. Er werd 55 keer gewonnen en 29 keer gelijk gespeeld. De Belgen zijn echter ongeslagen in de laatste vijf duels. Vier keer kwam het tot een gelijkspel, eenmaal won België.

Beide landen hebben onlangs de bondscoach vervangen. Voor Louis van Gaal is het zijn eerste wedstrijd sinds hij Bert van Marwijk verving. Marc Wilmots staat vandaag bij België voor de derde keer langs de zijlijn. Hij moet zijn eerste overwinning nog behalen. In de voorgaande vriendschappelijke duels werd met 1-0 van Engeland verloren en met 2-2 gelijk gespeeld tegen Montenegro.

Voor Rafael van der Vaart kan het een bijzondere wedstrijd worden. Als hij speelt, wordt het zijn honderdste interland in het shirt van Oranje.