Hardhandige agenten gefilmd door omstander

De politie heeft deze week hard opgetreden tegen iemand die een arrestatie in Amsterdam filmde met zijn mobieltje. In het filmpje is te zien hoe een agent schijnbaar zonder waarschuwing vooraf de telefoon uit handen probeert te slaan. Dat ging gepaard met enig duw- en trekwerk en gescheld.

In het filmpje is te zien hoe vier agenten proberen een arrestant te overmeesteren. Daarbij maken ze hem onder meer uit voor 'lul' en slaan ze met een wapenstok.

De filmende omstander krijgt een tik en wordt toegebeten dat hij moet 'opflikkeren'. Na wat scheldwoorden over en weer lijkt de filmer opnieuw fysiek aangepakt te worden. Er is te horen dat de agent dreigt hem ook aan te houden, maar of dat is gebeurd is onduidelijk.

Filmen in de openbare ruimte is niet verboden, ook niet wanneer het gaat om het optreden van de politie. Burgemeester Eberhard van der Laan benadrukte dat vorige maand nog naar aanleiding van een gefilmde aanhouding bij het Centraal Station. Ook daarbij dwong een agent een omstander te stoppen met filmen.

De politie laat weten dat de feiten van het incident nog op een rijtje moeten worden gezet en komt later met een reactie.

Agenten treden hardhandig op (Bron: YouTube)