Caldas blijft bondscoach hockeyvrouwen

Max Caldas heeft bekendgemaakt aan te blijven als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. De succestrainer liet dit aan NUsport weten vanuit de Ridderzaal waar hij vanwege het olympische succes een koninklijke onderscheiding opgespeld heeft gekregen.

"Ik was er in januari tijdens de Champions Trophy al uit met de bond, maar moest het stil houden. Tot vandaag dan. Mooier dan dit kan niet. Dat ik zou worden onderscheiden had ik totaal niet verwacht. Dit krijg je van het volk en dat maakt het ontzettend speciaal. Ik stond te trillen op mijn benen. Gelukkig stonden er wat mensen naast mij op het podium, want anders lag ik zo op de grond."

Caldas werd van het feest in Den Haag emotioneel. "Dat ik in Argentinië ben geboren en in Nederland een lintje krijg, maakt het natuurlijk wel extra bijzonder. Dit had ik niet durven dromen." Hij voegde er aan toe dat wat hem betreft zijn lintje niet alleen voor hemzelf is. "De hele staf verdient eigenlijk een lintje. Ik sta dan wel aan het hoofd, maar doe het zeker niet alleen. Dat we in Londen goud hebben gewonnen is een fantastische teamprestatie."

Caldas weet nog niet hoe lang hij nog bondscoach zal zijn. Hij moet daarover nog onderhandelen met de hockeybond.