Orthodoxe joden vervagen vrouwen met speciale brillen

De relatie tussen ultraorthodoxe joodse mannen in Israël en het vrouwelijk schoon is altijd moeizaam geweest. De joodse mannen willen geen contact hebben met vrouwen met wie ze niet getrouwd of verwant zijn.

Vandaar dat ze staan op gesegregeerde bussen, voetpaden en gebieden in hun wijken. Tevens roepen ze vrouwen op zich bescheiden te kleden, met lang mouwen, rokken tot op de enkels, en een hoofddoek of pruik om het haar te bedekken. Maar helaas voor deze mannen, en tot grote vreugde van uw verslaggever, zijn er nog steeds een hoop dames die zich minder dan zedig kleden, in korte rokjes en strakke shirtjes.

Gelukkig hebben de onofficiële zedigheidspatrouilles daar iets op gevonden: ze verkopen sinds kort brillenglazen die het zicht vervagen! Met deze brillenglazen kan een man niet verder dan een paar meter voor zich uit kijken, zodat hij nog ziet waar hij loopt. Zolang hij op voldoende afstand blijft, hoeft de ultraorthodoxe jood niet langer naar schaarsgeklede dames te kijken.

Voor de echte die-hards die onverhoopt hun zelfverkozen segregatie moeten verbreken, zijn er nog andere opties. Zo kan men kiezen voor mutsen en oogkleppen die het perifeer zicht blokkeren.

Voor wie geïnteresseerd is, de glazen zijn voor 6 Amerikaanse dollars te koop.

Wie een paar speciale glazen heeft aangeschaft, kan hier even kijken of ze werken

Wie een paar speciale glazen heeft aangeschaft, kan hier even kijken of ze werken