Megaupload mogelijk snel terug

Kim Dotcom, de oprichter van het met belachelijk machtsvertoon door de FBI offline gehaalde Megaupload.com, hint op een mogelijk terugkeer van de website. Dotcom zou hiernaar wellicht hebben gehint in een tweet.

"Ik weet waar jullie op zitten te wachten en het komt eraan! Nog dit jaar. Beloofd. Groter. Beter. Sneller. 100 procent veilig en niet te stoppen", aldus de oprichter van Megaupload op Twitter.

Hoewel de Duitser niet specifiek duidelijk maakt dat hij een vergelijkbare site of de bestaande site wil gaan lanceren, is in ieder geval duidelijk dat het niet om Megabox gaat. Deze nieuwe muziekdienst werd eerder aangekondigd en Dotcom stelt dat zijn tweet daarop niet van toepassing was.

Dotcom kondigde al aan te werken aan Megabox; een muziekdienst waarbij gebruikers hun MP3-bestanden kunnen uploaden naar de servers van de site. Vervolgens zijn de nummers te streamen op diverse apparaten. Dit kunnen ook bestanden zijn die bijvoorbeeld middels bitTorrent of usenet verkregen zijn, die zijn geript van youtube filmpjes enzovoort.

Bij een dienst als Spotify is het niet mogelijk je eigen bestanden te uploaden. In Megabox kunnen gebruikers ook nummers aanschaffen.

De zaak rond het neerhalen van Megaupload is inmiddels uitgesteld tot maart 2013 vanwege juridische problemen. Zo kunnen de verdachten die zich in Nieuw-Zeeland bevinden niet gedagvaard worden door de Verenigde Staten. Daarnaast zouden tijdens de huiszoekingen vele fouten zijn gemaakt, waren de huiszoekingsbevelen onwettig en ontkende de FBI eerder tegenover de Nieuw-Zeelandse politiek gewapende commando's te hebben ingezet tijdens de arrestatie van Dotcom, maar blijkt uit vrijgegeven beelden van de Nieuw-Zeelandse politie en beveiligingsbeelden van Dotcom zelf dat er tientallen zwaar bewapende commando's met honden en helicopters de arrestatie uitvoerden.