Tilburgse school week dicht om asbest

De basisschool in Tilburg waar vorige week asbestdeeltjes werden gevonden, blijft deze week gesloten. Het asbest wordt verwijderd en de school wordt schoongemaakt. Dat meldt de gemeente Tilburg maandag. Onderzoek heeft volgens de gemeente inmiddels uitgewezen dat er geen gezondheidsrisico's zijn voor de gebruikers van het gebouw.

De deeltjes kwamen aan het licht bij een standaardcontrole die dit schooljaar voor het eerst verplicht is bij schoolgebouwen van voor 1994. De basisschool De Blaak telt 421 leerlingen, maar in het gebouw zit ook een peuterspeelzaal met een groep, een kinderdagverblijf met enkele groepen en een buitenschoolse opvang.

Het losse asbesthoudende materiaal blijkt voor te komen in een speellokaal, een serverruimte en een verbindingsgang met de naastgelegen basisschool De Borne, aldus de gemeente maandag.

De schoolvakantie in Tilburg is sinds maandag voorbij. De gemeente stelt dat het de bedoeling is dat vanaf aankomende maandag het gebouw weer gewoon kan worden gebruikt. Leerlingen van de school kunnen van woensdag tot en met vrijdag terecht bij het Koning Willem II College. Kinderen van de kinderdagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang worden elders opgevangen.