Eerste verdachte rellen Rotterdam meldt zich

Een paar uur nadat beelden van verdachten van de rellen vorige maand op het Stadhuisplein in Rotterdam online zijn gezet, heeft zich een eerste verdachte gemeld op een politiebureau. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer. De man is aangehouden, laat de politie weten.

De beelden van dertien verdachten van de rellen werden maandag online gezet. De foto's zijn afkomstig van videobeelden gemaakt door camera's in de Rotterdamse binnenstad. Aanvankelijk werden de beelden op interne communicatiekanalen van de politie geplaatst, maar de verdachten zijn niet door agenten herkend.

De rellen in de nacht van 25 op 26 juli ontstonden nadat de Baja Beach Club aan het Stadhuisplein vijftien bezoekers die ruzie hadden gekregen eruit had gezet. De horecagelegenheid werd niet veel later op aandringen van de politie vroegtijdig gesloten.

Bij de vijftien ruziemakers voegden zich een aantal van de honderden mensen die op dat moment op het Stadhuisplein waren. Enkele tientallen relschoppers trokken vervolgens een spoor van vernielingen op het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan. Vijf verdachten werden destijds aangehouden.