Nieuwe NeoGeo-console in de maak

Eind dit jaar krijgen we niet alleen Wii U als nieuwe console, maar ook NeoGeo X Gold verschijnt wereldwijd op de markt in december. Tommo en SNK werken samen om de NeoGeo X Gold op de markt te zetten, twintig jaar nadat de NeoGeo AES verscheen.

NeoGeo X Gold is een handheld én console in één. De handheld, met 4,3"-scherm, kun je in de console steken om op te laden terwijl je met de joystick op je tv verder speelt waar je gebleven was. Op 6 december moet het geheel wereldwijd voor 199 dollar in de winkels liggen. 

Op de handheld staan al twintig klassieke NeoGeo-games geïnstalleerd zodat je direct aan de slag kunt:

3 COUNT BOUT

LEAGUE BOWLING

ART OF FIGHTING II

MAGICIAN LORD

ALPHA MISSION II

METAL SLUG

BASEBALL STARS II

MUTATION NATION

CYBER LIP

NAM 1975

FATAL FURY 

PUZZLED

FATAL FURY SPECIAL

REAL BOUT - FATAL FURY SPECIAL

THE KING OF FIGHTERS '95

SAMURAI SHODOWN II

KING OF THE MONSTERS

SUPER SIDEKICKS

LAST RESORT

WORLD HEROES PERFECT

Jonathan Wan van Tommo is enthousiast: "Toffe gameconsoles worden nooit vergeten, ze reïncarneren als goedkopere en gemakkelijkere apparaten. De NeoGeo X Gold is een liefdesbrief aan één van mijn meest favoriete consoles aller tijden en de samenwerking met SNK zorgt er voor dat we de officiële NeoGeo-licentie kunnen gebruiken om gaming en entertainment te kunnen bieden aan alle enthousiaste fans. Zowel thuis als onderweg."

NGXG Entertainment SystemDe distributie van het apparaat in Europa en Azië wordt geregeld door Blaze terwijl Noord Amerika door Tommo voorzien gaat worden. Voor meer informatie over de console kun je een kijkje nemen op de website.