Ook Björk achter Pussy Riot

Na onder anderen Madonna heeft ook Björk publiekelijk haar steun betuigd aan de Russische band Pussy Riot. "Als muzikant en moeder wil ik laten weten dat ik fel tegen de detentie van Pussy Riot ben", schrijft de IJslandse zangeres op haar website.

"Ik vind dat de Russische autoriteiten hen vrij moeten laten, zodat ze naar hun families en kinderen kunnen." Ook nodigt de 46-jarige Björk de drie bandleden uit met haar op het podium een nummer over gerechtigheid te komen zingen.

Madonna werd enkele dagen geleden bekritiseerd door de Russische vicepremier Dmitri Rogozin. De Queen of Pop liet tijdens een concert in Moskou de woorden 'Pussy Riot' op haar rug zien en vertelde haar fans dat de vrouwen een moedige actie hadden verricht. Rogozin maakte haar daarop uit voor hoer.

Eerder lieten artiesten als Kate Nash, Sting en de Red Hot Chili Peppers weten achter Pussy Riot te staan. Tegen de vrouwen, die vijf maanden geleden werden opgepakt nadat ze de woorden 'Moeder Maria, verdrijf Poetin' hadden geuit, werd afgelopen week drie jaar celstraf geëist.