Burgemeester Helmond zegt sorry tegen Ajax-fans

Burgemeester van Helmond Fons Jacobs (CDA) heeft zijn excuses aangeboden voor een foto op zijn Facebook-pagina die bij Ajax-supporters in het verkeerde keelgat is geschoten. Op de foto was een veewagen met varkens te zien die voorzien was van het Ajax-logo en de tekst 'Spelersbus 2012'.

Jacobs, zelf PSV-fan, zegt in een reactie op de ontstane ophef dat het nooit zijn bedoeling was om mensen te kwetsen of beledigen. "Ik zag op vakantie een foto van een Facebook-vriend voorbijkomen met daarop een veetransportwagen met Ajax-logo", legt de burgemeester zaterdag uit op de website van de Brabantse gemeente. "Ik heb in een impuls op 'Like' gedrukt en geen vergelijking met varkens gemaakt."

Jacobs benadrukt dat het 'totaal niet zijn bedoeling' was om mensen te kwetsen of te beledigen. "Als dat wel het geval is, dan spijt me dat."

De voorzitter van de supportersclub van Ajax Daniël Dekker uitte eerder al zijn ongenoegen over de actie van Jacobs. "Dit moet hij gewoon niet doen, zeker omdat hij burgemeester is. Hier is niet goed over nagedacht, want iedereen kan dit zien. Zulke dingen kunnen verkeerd vallen bij supporters", zei Dekker vrijdag tegen De Telegraaf. "Naar mijn gevoel heeft hij hier zijn verantwoordelijkheid helemaal verkeerd gebruikt."


Burgemeester Helmond zegt sorry tegen Ajax-fans (Foto: Novum)