'Schutter sikhtempel pleegde zelfmoord'

De man die zondag in een sikhtempel in de Amerikaanse staat Wisconsin zes mensen doodschoot pleegde na de schietpartij zelfmoord. Dat heeft de FBI woensdag gezegd. Eerder werd gezegd dat schoten van toegesnelde politieagenten de 40-jarige Wade Michael Page fataal waren geworden.

Page werd zondag wel getroffen door kogels van agenten, maar het fatale schot vuurde hij zelf af. FBI-agent Teresa Carlson zei op een persconferentie dat Page's motief nog onduidelijk is.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Indiase premier Manmohan Singh woensdag gecondoleerd met de doden die zondag vielen. Obama belde Singh vanuit Air Force One, zei Witte Huis-woordvoerder Jay Carney. Diverse slachtoffers van de schietpartij waren afkomstig uit India. Daarnaast is Singh ook een sikh.

Volgens Carney hebben Obama en Singh gesproken 'over hun wederzijdse toewijding aan tolerantie en religieuze vrijheid'. Obama benadrukte verder hoe zeer hij de bijdragen van sikhs aan de Amerikaanse maatschappij waardeerde.


'Schutter sikhtempel pleegde zelfmoord' (Foto: Novum)