Moordenaar juwelier wil volledige verklaring afleggen

Sandro Grigolia  wil een volledige verklaring afleggen over zijn rol bij de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman woensdag bij de rechtbank in Den Haag.

De 47-jarige juwelier werd in april doodgeschoten in zijn zaak Lapidee aan de Beeklaan. Grigolia vluchtte na de overval naar Georgië. Daar meldde hij zich bij de Nederlandse ambassade in Tbilisi.Grigolia legde een verrassende bekentenis af op de Georgische staatstelevisie. Hij verklaarde dat hij uit angst twee keer per ongeluk heeft geschoten, toen het slachtoffer zich verzette.

Sindsdien beroept Grigolia zich op advies van zijn raadsman Peter Plasman op zijn zwijgrecht. "Hij wil een verklaring afleggen over alles wat is gebeurd", lichtte Plasman toe.

Grigolia was niet op de zitting aanwezig. Dat was de andere hoofdverdachte Ziya Borukcu wel. Ook hij bekende betrokken te zijn geweest bij de overval. Borukcu werd na een klopjacht opgepakt door de politie in de Haagse Schilderswijk. Later woensdag moet nog een derde verdachte voor de rechter verschijnen.

Sandro G. wil volledige verklaring afleggen
Sandro Grigolia wil volledige verklaring afleggen (Foto: ANP)