FOK!filmtips van de dag: Juno / Planet Terror

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Waar wij vanavond weer van gaan genieten is Juno. De film start om 20.30 uur op RTL5 en gaat over tienermoeder Juno Macguff. Zij is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.  Een goede toekomst voor het kind lijkt daarmee gewaarborgd, maar al snel blijkt dat de zaken iets gecompliceerder liggen.

Na het romantische en grappige gaan we door met een bloederig maar nog steeds leuk tafereel. Planet Terror start om 23.05 uur op RTL7, dus genoeg tijd om de popcorn op te warmen. Waar gaat de film over? Een afgelegen legerbasis wordt hardhandig overgenomen door een groep militairen die een slopend virus met zich meebrengen. Het is een ziekte dat ze alleen kunnen bestrijden door het chemisch goedje, dat op deze basis wordt bewaard. De enige manier van verlichting is het constante inademen van het tegengif. Uiteraard worden er al snel meer mensen besmet met het virus en heeft het nabijgelegen dorp binnen korte tijd een hels probleem: een zombieinvasie van jewelste. Gelukkig komt een grote groep overlevenden bij elkaar die samen zullen moeten werken om dit alles te overleven.

Veel plezier!