Elton John naar rechter om 'belastingontduiking'

Elton John sleept de Britse krant The Times voor de rechter. De krant bracht John in verband met belastingontduiking en dat zint de zanger niet. John wil een schadevergoeding, schrijft de BBC.

In het artikel uit juni werd John gelinkt aan Patrick McKenna, die volgens The Times als accountant voor de zanger zou hebben gewerkt. McKenna zou John met zijn bedrijf hebben geadviseerd over belastingontduiking.

The Times plaatste al een rectificatie, waarin het dagblad erkende dat McKenna nooit voor John heeft gewerkt. Vorige maand ging de krant nogmaals door het stof, dit keer werd duidelijk dat McKenna en diens bedrijf niet betrokken zijn bij het wegsluizen van geld naar het buitenland.

John neemt echter geen genoegen met de rectificatie. "De beschuldigingen zijn vooral schadelijk voor de reputatie van Elton John op het gebied van liefdadigheid en fondsenwerving", licht een woordvoerder van de zanger toe. Het artikel zou tot 'ernstige reputatieschade' hebben geleid en John in verlegenheid hebben gebracht.