'Holmes gelukkiger dan ooit zonder Cruise'

Katie Holmes is zielsgelukkig nu ze niet langer een stel vormt met Tom Cruise. Volgens een bekende straalt de actrice als nooit tevoren, ziet ze haar familie vaker en voelt ze zich vrij om zich te richten op haar carrière.

"Katie is een nieuwe vrouw, ze voelt zich bevrijd van Tom en maakt zich nergens meer druk om", doet een ingewijde uit de doeken tegenover de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Hoewel ze vroeger nogal kon tobben als ze single was, is ze nu blij alleen te zijn. Ze houdt van haar onafhankelijkheid en werkt aan zichzelf."

De 33-jarige actrice heeft volgens de bron ook veel meer contact met haar familie. "Dat was wel anders toen ze getrouwd was met Tom. Hij bepaalde wie ze zag en had niet zo'n hoge pet op van haar familie." Verder bezorgde het Scientology-geloof Holmes kopzorgen. "Ze maakte zich altijd druk dat de kerk privézaken over hun huwelijk naar buiten zou brengen."

Katie diende eind juni de scheidingspapieren in, na een huwelijk van ruim vijf jaar met de 50-jarige Cruise. De twee hebben samen een 6-jarige dochter, Suri.