'Recordaantal claims door noodweer'

De schade aan woningen door noodweer heeft voor een recordaantal claims gezorgd bij verzekeraars. Daardoor stijgen de premies van woonpakketverzekeringen met enkele tientjes per huishouden. Dat schrijft het AD dinsdag.

De eerste zeven maanden van het jaar kwamen er bij verzekeringssite Independer.nl al meer schademeldingen binnen voor inboedel- en opstalverzekeringen dan in het hele vorige jaar. Als gevolg van de schade neemt niet alleen het aantal claims toe, ook de omvang van de schade wordt groter.

Omdat meer schade wordt geclaimd, hebben enkele verzekeraars de premies al verhoogd. De verwachting is dat ze dit nog eens zullen doen en dat andere verzekeraars volgen, stellen twee vergelijkingssites van verzekeraars in de krant. Volgens Independer.nl zal de premie op woonpakketverzekeringen met zo'n vijf tot vijftien procent stijgen, wat neerkomt op enkele tientjes meer per huishouden.

De meeste schade door het noodweer ontstaat door ondergelopen kelders en overgelopen dakgoten. Ook kan de riolering de hevige buien vaak niet aan. De meeste problemen zijn er in Vinex-wijken, meldt het AD.