Bouwmeester: "Het was een bitchfight"

Zeilster Marit Bouwmeester pakte vandaag zilver in de Laser Radial-klasse. De Nederlandse eindigde als tweede achter haar grote rivale Lijia Xu uit China. Heel erg blij met een tweede plaats was ze na afloop niet, al hield ze hiermee twee andere grote concurrentes achter zich.

"Het was een echte bitchfight. We zaten zo dicht op elkaar in het klassement en we wilden allemaal maar één ding: goud. Het was super spannend, we lagen steeds op andere posities in het veld. Xu heeft verdiend gewonnen, ze heeft optimaal geprofiteerd van voor haar ideale omstandigheden. Ik heb het zilver ook niet verdedigd. Ik heb aangevallen op goud. Helaas is dat in de slotfase niet gelukt. Maar zilver verdedig je niet."

"Ik heb met mijn team keihard gewerkt voor goud. Daarom ben ik in eerste instantie toch wel met zilver iets teleurgesteld. Ik had het graag afgemaakt in de finale, maar kwam opnieuw snelheid te kort aan de wind. Ik denk dat ik over een dag al wel superblij kan zijn met mijn tweede plaats. Dan moet goud maar bij Rio 2016 gebeuren."