Racistische ouders in cel om geweld tegen dochter

Twee overduidelijk racistische ouders uit Engeland zijn tot gevangenisstraffen veroordeeld wegens het tweemaal mishandelen van hun zeventienjarige dochter en haar vriend. Het meisje liep daarbij onder andere kneuzingen in haar gezicht op. Het slachtoffer had volgens haar ouders de familie te schande gemaakt door verkering te hebben met een zwarte jongen.

De eerste mishandeling vond plaats toen de twee ouders hun dochter betrapten terwijl zij in het bijzijn van haar vriend niet volledig gekleed meer was. Daarbij schopte de vader van het meisje de jongen en uitte daarbij racistische beledigingen. Daarna greep hij zijn dochter bij haar haren en sloeg haar omdat ze volgens hem de familie te schande maakte.

Na deze gebeurtenis trok het meisje bij haar oma in. Een maand later zochten haar ouders haar op in een pub en vroegen haar of ze nog steeds verkering had met dezelfde jongen. Toen dat het geval bleek, sloeg haar vader haar op haar oog, greep haar bij haar keel en sloeg vervolgens verder op haar in. Haar moeder moedigde haar echtgenoot daarbij aan door te schreeuwen dat ze de mishandeling verdiende en dat het haar eigen schuld was, waarna ook zij haar dochter begon te slaan.

De vader van het meisje is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Zijn vrouw hoeft korter de cel in. Zij werd veroordeeld tot negen maanden.