Slechte dag voor zeilende Costers

470-zeilers Sven en Kalle Coster kwamen vandaag in hun achtste olympische race tot een zeer teleurstellende 22e stek. Eerder op de dag waren de broers in de zevende race nog als negende over de streep gekomen. Ze bezetten nu de vijftiende plek in het klassement. De Australiërs Matthew Belcher en Malcolm Page en de Britten Stuart Bithell en Luke Patience strijden om het goud.

Matchracers Renée Groeneveld, Marcelien Bos-De Koning en Annemieke Bes hebben zonder zelf te varen de olympische kwartfinale in de Elliot 6 meter-klasse bereikt. Spanje versloeg Denemarken, het enige land dat de Nederlandse vrouwen nog van de achtste plaats had kunnen stoten.

Nederland komt in de kwartfinale nummer een Australië tegen, dat tot nu toe al zijn elf races heeft gewonnen. Groeneveld, Bos-De Koning en Bes wonnen er vier en verloren er zeven. De twee landen ontmoeten elkaar morgen.

Bij de Laser-zeilers heeft Tom Slingsby uit Australië goud gewonnen. Hij finishte in de medal race voor zijn concurrent Pavlos Kontides uit Cyprus, die het zilver mee naar huis neemt. De Zweed Rasmus Myrgren pakte het brons. Rutger van Schaardenburg stond na tien races op de veertiende plek op de ranglijst, waarmee hij zich niet kwalificeerde voor de medal race.