Hockeysters Nieuw-Zeeland naar laatste vier, Duitsers eruit

De vrouwen van Nieuw-Zeeland hebben zich geplaatst voor de halve finale van het olympisch hockeytoernooi. De Kiwi’s hadden in de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland genoeg aan een gelijkspel om de beste vier te bereiken. Onze oosterburen maken door dit resultaat geen kans meer op eremetaal. Er werd in het duel niet gescoord. 

Nieuw-Zeeland begon alleraardigst aan het ochtendduel in Londen. Binnen dertig seconden was Charlotte Harrison dichtbij de openingstreffer, maar haar inzet ging net naast. De Kiwi’s was in het eerste kwartier duidelijk de betere ploeg, daarna nam Duitsland het heft in handen.

De Duitsers hadden een loodzware opdracht in dit vijfde en laatste groepsduel. De ploeg van bondscoach Michael Behrmann moest tenminste met drie doelpunten verschil van Nieuw-Zeeland winnen om kans te blijven houden op de halve finales. En dan nog was Duitsland afhankelijk van concurrenten Australië en Argentinië.

Aan het aantal mogelijkheden dat Duitsland kreeg lag het niet. Maar liefst zeven corners en een paar vrije schietkansen kreeg de olympisch kampioen van 2004. Maar Duitsland liet het na om het overwicht ook terug te laten komen op het scorebord. Nieuw-Zeeland mag zich verrassend op gaan maken voor een smakelijk toetje. Het is de eerste keer dat de Nieuw-Zeelandse ploeg de halve finale haalt van een mondiaal eindtoernooi.