Van Bommel: "Snap wel dat Theo dat doet"

Mark van Bommel was weer eens succesvol in de Amsterdam ArenA. De aanvoerder was zelf ook nog betrokken bij een opstootje met collega-routinier Theo Janssen.

Van Bommel heeft geen beste relatie met de Ajax-supporters sinds zijn vorige periode bij PSV. Bij het opnoemen van de spelers door de stadionspeaker klonk dan ook een extra luid fluitconcert toen het gezicht van Van Bommel op de grote schermen verscheen.

De 35-jarige routinier wordt hier echter niet meer warm of koud van en nam na afloop als aanvoerder de Johan Cruijff Schaal in ontvangst namens PSV. Tijdens het duel sloeg de vlam nog even in de pan toen Van Bommel een duel aanging met Theo Janssen en er vervolgens een opstootje ontstond. Van Bommel liet zich wat gemakkelijk vallen waarna Janssen verhaal ging halen bij de PSV-captain.

"Ik snap wel dat Theo dat doet", zegt Van Bommel over de actie van Janssen tegen Goal.com. "Ik zou zoiets ook doen voor de harde kern. Daar maak je je natuurlijk populair mee." In de eerste helft was er ook al even onenigheid tussen de twee routiniers, maar volgens de Maasbrachtenaar hoort dit bij het voetbal. "Je wilt alletwee natuurlijk winnen en vervolgens ontstaat er dan een opstootje."

Van Bommel deed het incidentje dan ook af als iets minuscuuls. "Daar moeten we ons niet al te druk over maken. Wat ik al zei; je wilt beide winnen en dan gebeurt er zoiets. Maar daar blijft het gewoon bij."