Janssen: "Blijf alleen als trainer dat wil"

De toekomst van Theo Janssen blijft nog altijd onzeker. De middenvelder van Ajax gooit na het verloren duel om de Johan Cruijff-schaal olie op het vuur. 

Janssen en zijn coach Frank de Boer hebben onlangs een gesprek gehad over wat voor rol De Boer voor zijn speler in gedachten heeft. "Daarin is het voor mij heel duidelijk geworden", aldus de nog enigszins cryptische Janssen in gesprek met Voetbal International. "Je wil spelen voor een club die jou graag wil hebben en waar je belangrijk voor kunt zijn. Als de trainer graag wil dat ik blijf, dan blijf ik. Anders niet."

De komst van Janssen naar Ajax, vorige zomer, heeft gezorgd voor een atypische verhouding tussen een club en haar speler. Zijn oude club Vitesse ruikt een kans en wil hem terughalen, zeker als Christian Eriksen weer fit is zou Janssen bij Ajax weg mogen. "Ach, dat is zo makkelijk om te zeggen. Ik heb overal al van alles gelezen, maar nog nooit dat ze me honderd procent zeker hier willen houden." Toch is Janssen geen gemakkelijke prooi voor Vitesse. "Als Ajax en Vitesse er niet uit komen, dan blijf ik lekker hier."