Overlast door regenbuien

Hevige regenbuien die zondag aan het begin van de avond over het land trekken, hebben op verschillende plekken voor overlast gezorgd.

De buien bereikten rond 18 uur de provincie Utrecht. Daar moest de brandweer regelmatig uitrukken vanwege onder meer ondergelopen kelders en overstroomde dakgoten. Ook kon de riolering hier en daar de grote hoeveelheid water niet aan, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum werd zondag ontruimd nadat het blank kwam te staan na enorme regenbuien. Het is nog niet bekend hoeveel mensen zich in het winkelcentrum bevonden.

Enige tijd daarvoor had een korte maar zeer hevige hoosbui het verkeer rond Rotterdam ontregeld. Door ondergelopen rijstroken en een ongeval op de Van Brienenoordbrug ontstonden op de A15 en A16 files van enkele kilometers lang. Dat meldde de ANWB. Automobilisten moesten plotseling remmen toen ze werden overvallen door de hoosbui, zei een woordvoerder.

Het KNMI waarschuwt zondag op de website voor stevige onweersbuien in het hele land. Hierbij is kans op hagel en veel neerslag in korte tijd. Zeer lokaal kunnen ook windstoten voorkomen. De buien trekken in noordoostelijke richting, aldus het KNMI.