Schietpartij bij sikhtempel VS

Bij een sikhtempel in Oak Creek in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft zondag een schietpartij plaatsgehad. Dat heeft de politie gezegd. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is niet bekend.
 

Update 00.33 uur
Bij de schietpartij bij een Sikh-tempel in Oak Creek nabij Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin zondag zijn zeker zeven doden gevallen. Dit heeft de politie laten weten.

Bij een van de doden gaat het vermoedelijk om een dader. Hij werd neergeschoten door een agent. Bij het vuurgevecht raakte ook de agent gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en zal het naar verwachting redden.

Vier van de doden werden in de tempel geraakt, drie daarbuiten.

De politie zegt niet te weten of zich nog andere schutters in de tempel bevinden. Getuigen zeiden tegen lokale media dat er mogelijk nog twee schutters zich verschuilen in de tempel. Zij zouden mensen gegijzeld houden, waaronder kinderen. De politie kon die berichten niet bevestigen.

Over het aantal gewonden bestaat onduidelijkheid. Eerder werd gesproken over meer dan 30 gewonden, maar er zijn ook berichten over 8 tot 20 gewonden.

7 doden bij schietpartij Sikh-tempel in VS Doden bij schietpartij tempel