Dance Valley geeft weer reden tot lachen

Na drie verregende edities van Dance Valley was er zaterdag eindelijk weer een reden om te lachen. Er was zon in overvloed en door drie pittige regenbuien liet niemand zich afschrikken. De organisatie koos voor iets dat ze zelf 'back to basic' noemen. Dance Valley 2012 draaide om de muziek en niet om de show.

Aan diversiteit geen tekort op de achttiende editie van Dance Valley. Michel de Hey draaide techno, terwijl de extravagante Dr. Elektroluv met zijn electromuziek ook de voetjes van de vloer wist te krijgen. De hardcoreliefhebbers kregen The Prophet voorgeschoteld voor het keiharde stampwerk en met ATB en Ferry Corsten hadden trancefans genoeg om naar uit te kijken.

Tussen alle techno en hardcore vielen rappers Gers Pardoel en The Opposites nogal op in het lijstje met artiesten. "We bieden diversiteit aan", liet de organisatie weten. "En willen op die manier een zo breed mogelijk publiek aanspreken."

En bij dat publiek lag misschien wel het grootste probleem van Dance Valley. Hoewel het festival over een geweldige lijst met artiesten beschikt, lijkt het feest weinig jong publiek te trekken. Dankzij een verkoopactie mochten 17-jarigen met korting naar binnen, maar de dansvloer werd beheerst door hen die de eerste Dance Valley bijna twee decennia geleden hebben meegemaakt.

Dance Valley was dit jaar oprecht een feest zonder dat mensen hoefden te zeuren over de regen. De dj's hadden het duidelijk naar hun zin en het publiek ging helemaal op in de muziek. Dat het festival niet uitverkocht was en dat het publiek zo oud was, is enkel bijzaak. Misschien had de organisatie wel gelijk, en draaide Dance Valley 2012 echt alleen om de muziek.