Van Rijsselberghe nog steeds op goudkoers

In de RS:X-klasse loopt Dorian van Rijsselberghe verder uit. De Nederlander won de zevende race en heeft nu een ruime voorsprong op zijn concurrentie. Van Rijsselberghe heeft zeven punten, de nummer twee Nick Dempsey 21. De Duitser Toni Wilhelm bezet de derde plek met 23 punten. Later vandaag volgt de achtste race.

Marit Bouwmeester werd zesde in de negende race en won de tiende race in de Laser Radial-klasse. De concurrentie eindigde vlak achter haar, alleen koploopster Annalise Murphy liet het afweten met een zevende stek. Bouwmeester gaat de medalrace van maandag in als gedeeld ranglijstaanvoerster, maar de verschillen zijn klein.

Update 17.42 uur

Met nog twee races voor de boeg tot de medalrace heeft Dorian van Rijsselberghe in de RS:X-klasse vandaag goede zaken gedaan. Nadat hij de eerste race vandaag won, werd hij in de tweede race vandaag tweede.

Van Rijsselberghe heeft na acht races negen punten. De Brit Nick Dempsey en de Duitser Toni Wilhelm staan tweede en derde met 24 punten. Mocht Van Rijsselberghe morgen beide races winnen, dan kan de olympische titel hem alleen nog theoretisch ontgaan.