Eerste plakoorlog hangt in de lucht

In Alphen aan den Rijn dreigt de eerste plakoorlog rond de aankomende verkiezingen los te barsten. De SP beschuldigt de PvdA ervan donderdag veertien campagneposters te hebben vernield. De PvdA stelt dat bij het ophangen van een PvdA-poster per ongeluk een scheurtje in één SP-poster is ontstaan.

SP-fractievoorzitter in Zuid-Holland Harre van der Nat meldt op Twitter dat de PvdA-plakkers na het plakken van hun eigen poster de SP-poster eraf trekken als ze op de ladder naar beneden komen. Dat zou zijn gezien door een actief SP-lid. "Als ze graag een SP poster willen dan breng ik er wel eentje langs."

De gemeentelijke PvdA-fractie meldt op haar website te betreuren dat de kwestie zo veel aandacht krijgt. De plakploeg zou per ongeluk tegen een affiche van de SP zijn gekomen met een scheurtje tot gevolg. "Daarvoor bieden wij de SP onze excuses aan."

De partij belooft beterschap. "Bij onze volgende plakrondes zullen wij de affiches van andere partijen die los zitten weer vastplakken. Wij zullen daarbij buitengemeen grote aandacht besteden aan het wel en wee van de affiches van de SP."