35.000 keer 'eens' op zakkenvullerssite PVV

Op de PVV-website tegen de 'zakkenvullers' van de Europese Unie was vrijdagmiddag al 35.000 keer geklikt op een knop waarmee mensen aangeven dat ze het eens zijn met de klacht van de PVV. Dat meldde een woordvoerster van de partij vrijdagmiddag.

PVV-leider Geert Wilders lanceerde de site vrijdagochtend uit protest tegen de volgens hem veel te hoge salarissen voor ambtenaren en politici binnen de Europese Unie. Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van Wilders eens zijn.

De PVV wil de resultaten nog voor de EU-top in oktober aanbieden aan premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy. Volgens de PVV liep het meteen storm op de site. "Geweldig! Binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor verzet tegen zakkenvullende eurocraten", twitterde Wilders.

Volgens hem blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU 'hun zakken vullen'. Een beginnend ambtenaar verdient volgens de PVV '4.676 euro netto per maand'. Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.