Fallon gevraagd als presentator Oscaruitreiking

De Amerikaanse komiek Jimmy Fallon is gevraagd om de Oscaruitreiking volgend jaar aan elkaar te praten. Volgens de Amerikaanse krant Los Angeles Times voert de talkshowpresentator gesprekken om de show te gaan presenteren.

Lorne Michaels, die al jarenlang de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live (SNL) produceert, zou de productie van de Oscarshow voor zijn rekening nemen. De 37-jarige Fallon is ook jarenlang verbonden geweest aan SNL.

De Oscaruitreiking wordt georganiseerd door de Motion Picture Academy en uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC. De tv-zender zou niet blij zijn met Fallon, die voor het rivaliserende NBC werkt. ABC-presentator Jimmy Kimmel en Fallon strijden dagelijks om kijkcijfers.

Overigens presenteert Kimmel op zijn beurt dit jaar de Emmy-uitreiking die wordt uitgezonden door NBC. In 2010 presenteerde Fallon de Emmy's weer.

Vorig jaar nam Billy Crystal de Oscarpresentatie op zich, nadat Eddie Murphy zich had teruggetrokken. Daarvoor viel de beurt aan de filmsterren Anne Hathaway en James Franco de presentatie op zich, maar dat leidde tot tegenvallende kijkcijfers. De Oscars worden volgend jaar op zondagnacht 24 februari uitgereikt.