Crowe in, Bardem uit The Dark Tower

Russell Crowe is in gesprek om de hoofdrol te gaan spelen in de verfilming van Stephen Kings boekenreeks The Dark Tower. De acteur neemt de rol van revolverheld Roland Deschain over van Javier Bardem, die om onbekende redenen uit het filmproject van Ron Howard is gestapt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Crowe werkte eerder met Howard samen aan de boekverfilming A Beautiful Mind, waarvoor hij in 2002 een Oscarnominatie kreeg. Hij had het jaar daarvoor al gewonnen voor Gladiator. De 48-jarige Australiër is de komende tijd te zien in grote filmproducties als de muziekfilm Les Misérables, de actiefilm Man of Steel en het drama Noah, waarin hij de Bijbelfiguur speelt.

De verfilming van de acht boeken waaruit The Dark Tower bestaat, is een ambitieus project. Howard is al jaren bezig drie films en twee tv-series van de grond te krijgen. Het is voor filmstudio Warner Bros een sprong in het diepe en het project heeft dan ook nog geen groen licht gekregen.

Akiva Goldsman werkt aan het scenario van de western en werkt met Howard en producent Brian Grazer aan de casting van de film. The Dark Tower draait om Deschain, een van de laatste 'gunslingers', die op zoek is naar een toren die het middelpunt van een paar universums zou zijn. Warner Bros zou binnen twee weken willen bepalen of Howard zijn film kan maken.