Kristen Stewart legt zich neer in duisternis

Kristen Stewart heeft een nieuwe filmrol te pakken. De getroebleerde actrice heeft de hoofdrol in Lie Down in Darkness van Crazy Heart-regisseur Scott Cooper. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine. Jennifer Lawrence zou de rol eigenlijk spelen, maar die moet verstek laten gaan wegens haar rol in Catching Fire.

Lie Down in Darkness is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Styron uit 1951. Stewart speelt in het drama Peyton Loftis, dat uit een verknipte familie komt. Haar frigide moeder is jaloers op de schoonheid van Peyton en haar alcoholverslaafde vader vergrijpt zich aan haar. Ook heeft ze een kreupel zusje. Cooper schrijft ook het scenario van de film.

De 22-jarige Stewart is bekend van haar rol in de Twilight-filmreeks, maar kiest daarnaast vooral dramatische rollen. Ze was eerder dit jaar te zien in het drama On the Road, gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Salles en in de avonturenfilm van Snow White and the Huntsman.

De actrice mag nog een keer in de huid van sneeuwwitje kruipen. Dat project heeft een pikant randje gekregen, sinds bekend werd dat Stewart een affaire had met de getrouwde regisseur. Volgens de filmstudio verandert het slippertje niets aan de plannen voor het vervolg met dezelfde regisseur.

Stewart is na het uitlekken van de affaire uit huis gezet door haar vriendje Robert Pattinson. De twee acteurs moeten wel nog samen het laatste deel van de Twilight-reeks promoten. Breaking Dawn - Part 2 komt eind dit jaar uit. Wanneer Stewart begint aan de opnamen van Lie Down in Darkness is nog onbekend.


Kristen Stewart legt zich neer in duisternis (Foto: Novum)