Moto3-coureur Iwema breekt been

Moto3-coureur Jasper Iwema blijkt bij een valpartij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië twee weken geleden zijn been te hebben gebroken. De 22-jarige Nederlander verwacht echter over twee weken fit genoeg te zijn om de Grand Prix van Indianapolis te kunnen rijden.

Iwema kreeg op Mugello groen licht nadat röntgenfoto's gemaakt in het Clinica Mobile geen breuk lieten zien. Ook in Nederland lieten de foto's in eerste instantie alleen een kneuzing zien, maar Iwema bleef pijn houden. Een MRI-scan in Almelo liet zien dat bij de coureur uit Hooghalen het sprongbeen is gebroken. Deze verbindt de voet met het been en is na de constatering meteen in het gips gezet. Mogelijk heeft opgehoopt vocht ervoor gezorgd dat de breuk niet eerder te zien was.

Iwema zou dit weekend tijdens de Gamma Racing Day op Assen een demonstratie geven met zijn Moto3-machine, maar moet dit aan zich voorbij laten gaan. Ook zou hij meedoen in een race met elektrische motorfietsen. De coureur zal wel op circuit Assen aanwezig zijn voor de fans.