Microsoft laat 'Metro'-naam vallen in Windows 8

Op 26 oktober verschijnt Windows 8, de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem. In deze nieuwe versie wordt het gehele uiterlijk aangepast zodat het meer geschikt is voor tablets. Dit uiterlijk wordt op dit moment 'Metro-interface' genoemd, maar dat kan weleens gaan veranderen.

Volgens Ars Technica is de Microsofts Legal and Corporate Affairs-team bezig om het gebruik van de term 'Metro' te verbannen. De reden hiervoor zou liggen in het Duitse bedrijf Metro, moederbedrijf van onder andere Makro en Media Markt. Duitsland en Microsoft zijn sowieso al geen grote vrienden aangezien er recent nog door een rechter is bepaald dat onder andere de Xbox- en Windows 7-software patenten misbruiken van Motorola.

Microsoft zelf geeft aan dat het verbannen van de term Metro niets te maken heeft met trademarks maar dat het nu tijd is om de codenaam te vervangen door de commerciële namen: "We hebben 'Metro style' tijdens de development gebruikt als codenaam voor verschillende produktlijnen. Nu we steeds dichterbij de lancering komen wordt het tijd dat we de commerciële naam communiceren naar ons consumenten."