Afbeelding Schwarzenegger in The Last Stand online gezet

Fans van Arnold Schwarzenegger wachten al een tijdje op The Last Stand, de eerste film waarin de Oostenrijkse Eik de hoofdrol mag spelen, sinds Terminator 3: Rise Of The Machines uit 2003. Via USA Today verscheen vandaag een eerste afbeelding van Schwarzenegger uit de film.

The Last Stand is de nieuwste film van regisseur Kim Jee-Woon, die we ook kennen van onder meer The Good The Bad and The Weird en I Saw The Devil. Volgens producer Lorenzo di Bonaventura is het "geweldig om Schwarzenegger weer in actie te zien."

In The Last Stand draait het om Sheriff Owens, een voormalig politieagent van het korps in Los Angeles, die zich heeft teruggetrokken in een slaperig stadje Summerton Junction vlakbij de Mexicaanse grens. De landelijke rust wordt echter hevig verstoord als een beruchte leider van een drugsbende bij een politietransport weet te ontsnappen en met zijn bende gewetenloze handlangers de grens over wil steken via Summerton Junction. En laat daar nou net Sheriff Owens de wet vertegenwoordigen.

"Ik had rustig kunnen beginnen om eerst wat te wennen." aldus Schwarzenegger in een interview met USA Today. "Het voelde geweldig om van gebouwen te mogen springen, hevige explosies te zien, met auto achtervolgingen mee te doen om daarna ook nog wat klappen uit te mogen delen." aldus de inmiddels 65-jarige acteur.  Naast de voormalige gouverneur van Californië zien we Luis Guzman, Johnny Knoxville, Jaimie Alexander, Zach Gilford, Forest Whitaker, Rodrigo Santoro, Eduardo Noriega, Peter Stormare, Harry Dean Stanton en Genesis Rodriguez in de belangrijkste rollen. The Last Stand draait vanaf 17 januari 2013 in de Nederlandse bioscopen.