Van Basten verrast door productief Heerenveen

Marco van Basten kon met een grote lach terugkijken op zijn eerste officiële duel als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Zijn ploeg won in het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League met 4-0 van Rapid Boekarest.

"Ik denk dat we gewoon als team het goed hebben gedaan", zegt Van Basten tegen Eredivisie Live. "De jongens hebben elkaar goed geholpen. Als je met 4-0 wint na een voorbereiding, die niet om over naar huis te schrijven was, kun je tevreden zijn. In de voorbereiding scoorden we eigenlijk nauwelijks en nu zelfs vier keer, dat kan je wel een aangename verrassing noemen", aldus Van Basten. Door de uitslag lijkt de return volgende week in Boekarest een formaliteit.

Van Basten moest door de blessure van spits Matthew Amoah behoorlijk puzzelen en startte met Filip Djuricic in de spits. "Ik had het gevoel dat Filip op die positie wel goed uit de voeten kan", vervolgt de oud-aanvaller. "Dat bleek ook wel want hij maakte twee doelpunten. Het pakte dus goed uit", lachte Van Basten.