Ontslagen corporatiechef rijdt nog altijd Bentley

Hubert Möllenkamp, de ontslagen directeur van woningcorporatie Rochdale, rijdt al zeker twee jaar rond in een Bentley. Möllenkamp werd begin dit jaar failliet verklaard en woont in Spanje.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft de Spaanse justitie zowel in juli als in oktober 2010 gevraagd beslag te leggen op de auto die ongeveer een kwart miljoen euro waard is. Daarop is geen reactie gekomen.

De Bentley Continental staat gereregistreerd op naam van Möllenkamp. "Het vermoeden is dat hij nog meer heeft, maar dat kunnen we niet concreet maken", zegt een woordvoerder van het OM donderdag. "Als dat duidelijk wordt, dan laten we daar ook beslag op leggen."

Möllenkamp werd begin 2009 op staande voet ontslagen omdat hij zichzelf volgens de woningstichting onterechte beloningen en een te hoge pensioenvoorziening had toebedeeld. Rochdale deed dat jaar aangifte tegen de oud-directeur en begon een procedure om zes miljoen euro van Möllenkamp terug te krijgen. De corporatie liet beslag leggen op onder meer zijn villa in Lelystad.

De oud-directeur wordt samen met vier zakenpartners ook verdacht van het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen. Het Openbaar Ministerie is van plan hem te vervolgen, maar de onderzoeksrechter moet eerst nog getuigen horen op verzoek van Möllenkamps advocaten. Wanneer het proces plaatsvindt, is nog niet bekend.

De zaak kwam aan het rollen toen De Telegraaf in 2008 over de 'zonnekoning' schreef. Möllenkamp liet zich rondrijden in een Maserati en beschikte naast een riant inkomen over een villa met tennisbaan en zwembad in Spanje.

De Telegraaf plaatste donderdag een foto van de Bentley, die volgens de krant woensdag stond geparkeerd voor de woning van Möllenkamp in Altea aan de Spaanse Costa Blanca.