Stichting BREIN belaagt hoster

Stichting BREIN heeft haar financiële plukpijlen op hoster XS Networks gericht die een torrentsite hostte. De eigenaren van de site achterhalen was te veel moeite, dus nu jaagt de Don Quichotte van de entertainmentindustrie op de vroegere huisvesters van de site.

De 'molen' in kwestie is Sumotorrent. Stichting BREIN sommeerde het inmiddels ter ziele gegane XS Networks om de eigenaren van Sumotorrent uit te leveren, wat het bedrijf uit privacy-oogpunt weigerde te doen zonder tussenkomst van een rechter. Nadat de rechter Stichting BREIN alsnog een handje had geholpen, gaf XS Networks toch maar gehoor aan de eis van Don BREIN.

De stap om te tekenen voor de aansprakelijkheid van de vermeende schade die Sumotorrtent aan Don BREIN en rechthebbenden zou hebben veroorzaakt tijdens hun residentie bij XS Networks, was echter net een stap te ver voor het hostingbedrijf.

Don BREIN stelt echter in haar kruistocht tegen illegale content dat de hoster verantwoordelijk is door nalatigheid en wil de advocaatkosten op de hoster verhalen. Deze komen bovenop de kosten van de vermeende gederfde inkomsten voor de rechthebbenden.

Tot nu toe heeft Don BREIN echter nog geen NAW-gegevens ontvangen van de Robin Hood-site omdat de eigenaren zich schuilhouden achter een Sherwood van valse namen en adressen.