Glock: "Auto kampt met problemen"

Formule 1-coureur Timo Glock snapt niet wat er mis is met zijn Marussia MR-01. De Duitser kampte naar eigen zeggen in de afgelopen twee races met wegliggingsproblemen, terwijl de bolide van zijn teamgenoot Charles Pic die niet had. De Fransman eindigde beide keren voor de Duitser.

Glock zei tegen Auto Motor und Sport dat hij niet weet wat het probleem met zijn auto is. "Het is iets dat te maken heeft met de achterkant van de auto, maar we hebben geen idee wat het is. Het rare is dat ik met mijn auto gewoon niet zo snel door de bocht kan gaan als Charles met die van hem. Ik heb het geprobeerd, maar het lukt gewoon niet, ondanks dat we op precies dezelfde manier rijden."

"Charles kan zijn auto in de aanloop naar een bocht precies zo positioneren en plaatsen zoals hij wil, terwijl ik na het remmen en insturen telkens bezig ben met corrigeren en tegensturen. Daarnaast moet ik terwijl ik dat doe vaak ook nog stoppen met remmen, omdat je anders je wielen blokkeert, maar dan ga ik weer te snel door de bocht en dat levert uiteraard ook problemen op."

Glock moppert dan ook flink over zijn bolide. De monteurs van Marussia mogen in de weken die de zomerstop duurt op zoek naar de oorzaak. Wel moet de renstal verplicht twee weken rust nemen. Wanneer dat in de zomerperiode is mag het team zelf beslissen.