Murray en Azarenka naar laatste vier

Andy Murray heeft minder dan een uur nodig gehad om tot de halve finales van het olympisch tennistoernooi door te dringen. De Brit versloeg de Spanjaard Nicolas Almagro in twee sets: 6-4 en 6-1.

Murray, eerder dit jaar verliezend finalist op Wimbledon, gaf zijn service geen een keer weg, terwijl hij Almagro op 2-2 in de eerste set brak. De Spanjaard gaf zijn servicebeurt in de tweede set gelijk weg en kon daarna niets meer terugdoen. Zo'n twintig minuten later stapte Murray als winnaar van de baan.

Victoria Azarenka kende op haar beurt iets meer moeite met de Duitse Angelique Kerber. De Wit-Russische nummer één van de wereld maakte er in een kleine twee uur 6-4 en 7-5 van. Ze ontmoet in de halve finale Serena Williams of Caroline Wozniacki, die vandaagook in actie komen.

Zowel Roger Federer als Novak Djokovic, de nummers één en twee van de wereld, gaat vandaag ook nog de baan op. Bij de vrouwen strijden onder meer Maria Sharapova en Kim Clijsters tegen elkaar om een plek in de halve finales.