Olympisch brons voor judoka Grol

Bij het olympisch judotoernooi in Londen heeft Henk Grol in de klasse tot 100 kilogram eenvoudig de tweede ronde bereikt. Hij versloeg Dominic Dugasse uit de Seychellen met een ippon.

Grol kwam al gauw een yuko voor te staan. Even daarna scoorde hij een ippon en was de partij na anderhalve minuut voorbij.

Update 11.32 uur

Henk Grol heeft ook de kwartfinales bereikt. De Nederlandse judoka was de Braziliaan Luciano Correa met een waza-ari de baas. Grol kwam halverwege de partij met een yuko voor te staan nadat zijn tegenstander twee straffen vanwege passiviteit kreeg. Vervolgens werd die yuko een waza-ari omdat Correa Grol in een bepaalde houding dwong, door zijn hoofd onder diens arm te steken. Iets wat niet mag in het judo.

Update 12.32

Grol is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De Nederlandse judoka verloor in de kwartfinales van de Duitser Dimitri Peters met een waza-ari. Via de herkansingen kan Grol nu proberen brons te pakken.

Update 16:00

Henk Grol mag later vandaag gaan strijden om een bronzen plak. De judoka versloeg zojuist de Tsjech Lukas Krpalek met een ippon. Grol maakte al na een paar seconden een yuko en even daarna scoorde hij een ippon en was het duel beslist.

Update 16.57 uur

Henk Grol heeft de bronzen plak binnen. De Nederlandse judoka versloeg in de strijd om de derde plaats Hwang Hee-tae uit Zuid-Korea. Grol scoorde al vrij rap een waza-ari en daarna was het een boeiend gevecht waar Grol de partij controleerde. Er werd niet meer gescoord waardoor Grol het brons pakte.

Henk Grol in actie in Londen (Foto: Pro Shots)