Slechte beursperiode nekt winst Delta Lloyd

Delta Lloyd is in het eerste halfjaar dieper in de rode cijfers gekomen door de slechte financiële markten. De mineurstemming op de beurs zorgen voor lagere rentestanden, waardoor de verzekeraar de verplichtingen hoger moest waarderen.

Hierdoor kromp het eigen vermogen met een kwart naar 2,86 miljard euro en steeg het nettoverlies van 331 naar 942 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een eigen vermogen van 2,82 miljoen euro en een nettoverlies van 865 miljoen euro.

De slechte markten tastten ook het gemiddelde langetermijnbeleggingsresultaat aan. Dat deed kostenbesparingen en een hoger technisch resultaat bij met name de afdeling Leven teniet, waardoor de netto operationele winst met vier procent zakte naar 218 miljoen euro. Dat was wel licht boven de verwachting van 206 miljoen euro.

Dankzij de versoepeling van de rekenrente door De Nederlandsche Bank verbeterde de solvabiliteit iets sterker dan verwacht van 174 naar 194 procent. Ondanks dat de verzekeraar niet rekent op een verbetering van de markten, blijft de doelstelling van tenminste drie procent meer winst voor het gehele jaar gehandhaafd.


Slechte beursperiode nekt winst Delta Lloyd (Foto: Novum)