'Obama ligt voor dankzij vrouwen'

De Amerikaanse president Barack Obama ligt woensdag in de peilingen voor het eerst voor in drie belangrijke staten. Hij heeft in de staten Florida (51 procent), Pennsylvania (53 procent) en Ohio (50 procent) een kleine voorsprong genomen op zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Dat dankt Obama volgens onderzoekers vooral aan zijn populariteit onder vrouwen.

Geen enkele presidentskandidaat is sinds 1960 in het Witte Huis beland zonder in ten minste twee van de drie genoemde staten te winnen. Het gaat om een peiling van de Quinnipiac University, CBS News en The New York Times.

Vooral in Pennsylvania doet Obama het goed bij het vrouwelijk electoraat. Daar heeft hij onder de vrouwen een voorsprong van 24 procentpunten ten opzichte van Romney. In de twee andere staten is het verschil kleiner.

De Republikein moet proberen voordeel te halen uit zijn werk als zakenman. De economie belooft namelijk een belangrijk verkiezingsthema te worden. Helaas voor Romney denken alleen de inwoners van Florida dat hij een beter economisch programma heeft dan Obama.

'Obama ligt voor dankzij vrouwen'
'Obama ligt voor dankzij vrouwen' (Foto: ANP)