Grand Theft Auto V verschijnt niet voor april

Grand Theft Auto V is op zijn vroegst in april volgend jaar verkrijgbaar. De game is namelijk niet genoemd door Take-Two Interactive in de planning voor het lopende boekjaar dat eind maart afloopt. Wel liet het moederbedrijf van gamestudio Rockstar Games weten dat er 'flink wat vooruitgang geboekt wordt' met het spel.

Rockstar Games kondigde het spel eind vorig jaar aan met een trailer. Sinds die tijd zijn maar een paar afbeeldingen van het spel getoond. Details over het verhaal of over de spelcomputers waarvoor de game gemaakt wordt zijn nog niet bekendgemaakt.

In het eerste kwartaal van zijn boekjaar heeft Take-Two Interactive niet voldaan aan de omzetverwachtingen. Het schietspel Spec Ops: The Line en de actiegame Max Payne 3 zijn niet vaak genoeg verkocht. Het bedrijf draaide een omzet van 226 miljoen dollar, ruim honderd miljoen minder dan een jaar eerder.

Het bedrijf ziet geen reden om de winstverwachtingen voor het huidige boekjaar bij te stellen. Dit boekjaar heeft het bedrijf met de actiegame Bioshock Infinite, het schietspel Borderlands 2 en de sportgame NBA 2K13 potentiële hits in handen.


Grand Theft Auto V verschijnt niet voor april (Foto: Novum)