Politiebond niet blij met zaak Flexican

Via sociale media is een verkeerd beeld ontstaan van het politieoptreden tegen dj The Flexican afgelopen weekeinde in Eindhoven. Daardoor hebben buitenstaanders veel te snel hun mening klaar over het incident. Dat zegt voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp dinsdag tegen Omroep Brabant.

The Flexican werd zaterdagnacht opgepakt toen hij het aan de stok kreeg met de politie. Hij zou zijn geraakt door een politieauto en daarna enkele klappen hebben gekregen van agenten. Volgens de politie gedroeg de dj zich agressief en bedreigde hij hen met de dood.

Volgens Van de Kamp wordt de zaak 'veel te eenzijdig' en 'in het voordeel van The Flexican belicht'. "Er is veel meer aan de hand geweest dan dat de beelden tonen." Hij vergelijkt de ontstane situatie met het schopincident eerder dit jaar in Rotterdam, waarbij een agente van het korps Rotterdam-Rijnmond een arrestant schopte om hem onder controle te krijgen.

"De beelden eerder dit jaar van de zwerver die klappen kreeg van de politie in Rotterdam, gingen ook een heel eigen leven leiden. Ik begrijp dat het optreden van de politie soms vragen oproept, maar wacht met je mening totdat alles is uitgezocht", aldus Van de Kamp.

Op Twitter bemoeiden verschillende BN'ers zich na het incident met de zaak. Het optreden van de politie werd onder meer 'schandalig' genoemd. Groenlinks-Kamerlid Tofik Dibi vroeg meteen om opheldering bij minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).