Van Gaal wil meekijken in slaapkamer internationals

Louis van Gaal wil inzicht krijgen in het slaappatroon van de spelers van het Nederlands elftal. De nieuwe bondscoach is van plan een website in het leven te roepen, waarop de voetballers moeten aangeven hoe lang ze geslapen hebben.

"Zo ver moet je gaan", zegt Van Gaal vandaag tegen BNR. "Alleen moet je de spelers overtuigen dat het geen controlemiddel is, maar dat het iets is voor henzelf. Dat ze beter gaan herstellen van al hun inspanningen", vervolgt Van Gaal, die naar eigen zeggen al jaren bezig is om naar de nachtrust van zijn spelers te informeren.

De keuzeheer wil door middel van moderne communicatie het contact met de spelers intensiveren. Hij pleit ook voor een website waarop spelers kunnen inloggen en waar beelden getoond kunnen worden en gediscussieerd kan worden.

De nieuwe bondscoach liet verder ook weten weinig veranderingen door te gaan voeren. Volgens Van Gaal heeft voorganger Van Marwijk een 'goed overzicht en inzicht' gehad. "Ik denk dat ik echt geen andere spelers kan oproepen dan die hij bedacht heeft. Maar natuurlijk zullen er wel een of twee andere spelers misschien op zo'n voorlopige selectielijst staan."

Van Gaals eerste klus is de oefenwedstrijd tegen België op 15 augustus.


Van Gaal wil meekijken in slaapkamer internationals (Foto: Novum)