Nog altijd onduidelijkheid over asbestbedrijf

Het is nog altijd onduidelijk welk bedrijf de Utrechtse asbestwoningen schoonmaakt. Mogelijk krijgen de bewoners dinsdag te horen om welk bedrijf het gaat, maar zeker is dat niet, zegt een gemeentewoordvoerder.

"We zijn dit aan het uitzoeken. Zodra dit bekend is, overleggen we met het bedrijf of en hoe we dit naar buiten brengen en dan brengen we eerst de bewoners op de hoogte", zegt de woordvoerder.

Het bedrijf heeft maandag de woningen aan de Marco Pololaan gesaneerd. Een onafhankelijke inspectie-instelling moet de woningen nog schoon verklaren, daarna kunnen de bewoners later deze week naar huis. Het is niet bekend wanneer de huizen aan de Stanleylaan worden gereinigd.

Een van de geëvacueerde wijkbewoners beklaagde zich er zaterdag op RTV Utrecht over dat woningcorporatie Mitros en de gemeente niet konden zeggen wie het onderzoek in haar huis doet. "Het is een doodsimpel antwoord", zei ze toen.

Burgemeester Aleid Wolfsen had volgens haar eerder een bedrijf genoemd dat het onderzoek zou doen. De bewoners namen contact op met dat bedrijf, maar zouden toen te horen hebben gekregen dat het bedrijf van de opdracht heeft afgezien.

De gemeente beloofde vorige week de bewoners beter te informeren. "De communicatie heeft nu de prioriteit", zei locoburgemeester Gilbert Isabella toen tegen RTV Utrecht.

Een woordvoerder van Mitros wil evenmin zeggen welk bedrijf is ingehuurd, en verwijst door naar de gemeente.